Monday, December 16, 2019
amsterdamlaatstenieuws.nl

Zomerdiner met ICG en JCI groot succes

Afgelopen woensdag kwamen leden van De Koninklijke Industrieele Club (ICG), Junior Chamber International (JCI) en HOGIAF bij elkaar in Amsterdam…

By amsterdamlaatste , in Algemeen , at juli 6, 2019

Afgelopen woensdag kwamen leden van De Koninklijke Industrieele Club (ICG), Junior Chamber International (JCI) en HOGIAF bij elkaar in Amsterdam voor het zomerdiner. Ze spraken met elkaar over alternatieve vormen van financiering voor MKB-ondernemers. 

Tijdens de avond werd duidelijk dat er voor ondernemers veel onduidelijkheden zijn met betrekking tot financiering. Door het enorme aanbod en de vele vormen ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. Ook adviseurs zijn vaak niet op de hoogte van alle opties die er zijn, en welke dan het beste bij de betreffende ondernemer past.

De twee sprekers van de avond probeerde hier wat overzicht in te scheppen. Dit waren Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap bij het ministerie van Economische Zaken, en Ronald Kleverlaan, directeur van het European Centre for Alternative Finance. Hun speeches kijkt u respectievelijk hieren hier terug op onze facebookpagina. 

Ronald Kleverlaan, directeur van het European Centre for Alternative Finance

Na de speeches gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek met hun tafelgenoten over specifieke thema’s zoals ‘de rol van de overheid’, ‘MKB-ondernemersbank’ of ‘financiering en coaching’. Het bleken vruchtbare en inspirerende gesprekken waar mooie ideeën uit voortkwamen. Het idee voor een HOGIAF Kredietunie, afkomstig van de tafel ‘halal banking’ kon rekenen op veel steun van de overige aanwezigen. Hier zullen we dan ook, net als met enkele andere ideeën, mee aan de slag gaan.

We kijken terug op een inspirerende avond met een fijn en gemêleerd publiek, interessante discussies en natuurlijk een voortreffelijke maaltijd. 

Dank aan onze partners ICG en JCI, aan de sprekers Pieter Waasdorp en Ronald Kleverlaan, de avondvoorzitter Ina Brouwer en uiteraard aan alle aanwezigen. Samen hebben we er een onvergetelijke avond van gemaakt welke absoluut nog een vervolg krijgt.